Interview.
Op jl. 21 mei 2019 hebben de studenten van de Universiteit Utrecht, studierichting Global Sustainabily Science een interview afgenomen bij Luciette van Hezik met de volgende onderzoeksvraag: " We onderzoeken met een team van vijf GSS studenten de potentiele oplossingen voor watertekorten op Texel. Daarbij willen we leren welke oplossingen boeren en tuinders geschikt vinden en welke mogelijke barrieres er bestaan om deze oplossingen te implementeren."
In het intervieuw zijn alle voordelen van de Permacultuurmethode aangereikt om de aanwezige watervoorraden in de bodem zoveel mogelijk te behouden door constante bedekking van de bodem en daarnaast extra groenbemesters te zaaien door het jaar heen.
Het resultaten van hun totaalonderzoek hebben ze inmidels gepresenteerd in een duidelijke Engelstalige postervorm ( zie foto's).
Het was een inspirerende middag voor ons allemaal in de gestelde vragen.
 
 
Lezing
Tijdens de lezing van jl. 7 maart heeft Luciette een filmpje laten zien over: " Grond is een levend organisme" wat voor het aanwezige publiek heel verhelderend is geweest. Bron PHC 
 
Zo ook hoe de wormen de grond optimaal bewerken mits er niet gespit wordt.....
 
Zie ook onder FOTO'S.
 
LEZING  7 maart 2019 in StayOkay Den Burg 20 u.
Permacultuur.
Tuinieren, leren van de natuur.                          
Luciette van Hezik zal vanuit de St. EcoHof Texel een lezing geven over dit thema met aanvullende documentatie: een filmpje en de boekentafel. 
Zij heeft jarenlange ervaring in moestuinieren en ze is Permacultuur gecertificeerd. 
Donderdag 7 maart 20 - 22u in StayOkay Den Burg. 
Entree € 10,- incl. koffie / thee en een verrassing....                          
 
Informatie 06-40284568